woensdag 21 mei 2008

2/ Opdracht

1/ Los de vraagjes in zijkant op. Je klikt het bolletje aan dat van toepassing is bij jou. Daarna druk je op het knopje 'Vote'.
2/ Lees de conclusie hieronder:

Heb jij het meeste NOOIT aangeklikt?
Ai, jij hebt geen oog voor veiligheid en slaat alle maatregelen in de wind. Nochtans val je beter veilig op!
Heb jij het meeste SOMS aangklikt?
Je let wel op je veiligheid, maar bent bang om er belachelijk uit te zien.Wees gerust, veiligheid staat je!
Heb jij het meeste ALTIJD aangeklikt?
Jij vindt veiligheid het belangrijkste dat er bestaatl! Proficiat, zo hoort het!


3/ Bij 'Verwerking' vinden jullie een boekje dat je gerust eens kan lezen. Er staan verschillende tips in om veilig in het verkeer te zijn. Lees dit en maak het werkblaadje dat erbij hoort. Bij dit werkblaadje zit er ook een hele lijst met woordjes. Als je tijd hebt, dan mag je deze woorden uitprinten en op de fiets die in de klas staat hangen. Dan roep je de juf die eens kijkt of het goed gedaan is en daarna mag je verder doen!

4/ Iedereen weet ook hoe belangrijk het is om op te vallen in het verkeer. Er zijn verschillende mogelijkheden om op te vallen in het verkeer waardoor het wat veiliger is. Bij 'Verwerking' zie je een blaadje met gezichten. Je mag dit blaadje afdrukken, naargelang het gezichtje dat jij wilt. Vooraan ligt er een tafel vol met materiaal zodat jij het grijze, donkere en dus onveilig in het verkeer gezichtje kan opfleuren waardoor het wel opvalt in het verkeer! Zorg ervoor dat iedereen zijn hoofd omdraait en zegt 'Wauw, dat viel me nu echt op!!'

Veel succes!!

Geen opmerkingen: